Oldalak

2012. február 19., vasárnap

Otthon sült gesztenye

Aganccsal a piacon voltunk ,és láttunk gesztenyét! És nagyon jó áron! (500 Ft volt kilója amikor olyan 1000 Ft körül szokott lenni) Így hát vettünk.Azért is mert nagyon jó volt az ára ,és azért is ,mert már nagyon régóta szerettem volna csinálni.
Ilyenek lettek:

Szóval mi vettünk fél kilót.Hát azt kell ,hogy mondjam ,hogy nagyon kevés jó lett belőle, tehát vagy nagyon olcsón vettük, vagy nagyon keveset. Na mindegy...
Térjünk a lényegre, hogy hogyan csináltam:
Először is bevágtam a gesztenyék domború felét 3 helyen.Kettőt vízszintesen ,párhuzamosan,és egyet rájuk merőlegesen.(Tudom nagyon pepecs munka főleg ,ha az ember egyedül csinálja, de szerencsére Agancs segített :D)
Majd beáztatjuk őket egy pár órára vízbe (legjobb ,ha 1 estét áll).
Ha már letelt az ázási idő, akkor előmelegítem a sütőt a legmagasabb fokozatra (220 °C-on sültek nekünk a max. előtt egy kicsivel), belerakom őket a tepsibe, szépen egymás mellé ,és egy kis vizet öntök a tepsibe (ez akkor igazán fontos ha csak néhány órát álltak a vízben), és kb. 20-25 percig sütöm őket. Akkor jók ,ha a héjuk besötétedett, és a vágás mentén felkunkorodott.
Langyosan a legjobb! :)

Sajnos a képen is látszik, hogy sok rossz lett. Azok amelyek a héj eltávolításakor nem ilyen szép sárgák, akkor azok mehetnek a kukába.
                                     Rossz gesztenye:                           Jó gesztenyék:

1 megjegyzés: