Oldalak

2012. január 1., vasárnap

Gyümölcsös csirke WOKBAN

Már sok helyen hallottam a wokról, és Agancsnak is áradoztam ,hogy milyen jó, milyen finom , hogy végül meglepte magát karácsonyra... :) Így kezdődött el minden.Nézegettem sok helyen az interneten hogy milyen receptek vannak ,de egyrészt nem nagyon jöttek be ,másrészt nem tudom ,hogy honnan lehet "csing-csang" vagyis ilyen kínai fűszereket ,önteteket venni. Végül a régi ,jól bevált receptoldalunkról szereztem ezt.


 Hozzávalók:
-csirkemell
-Gyümölcskonzerv (bármilyen, mi barack konzervet tettünk bele, legközelebb ananászt is belerakunk)
-Gyümölcsök (mi almát, narancsot, és mandarint tettünk bele)
-mazsola
-rum aroma (vízzel felhigítva)
-ételízesítő
-só, bors
-vaj

 Elkészítés:
 A gyümölcsöket felkockázzuk.A mazsolát beáztatjuk a rumba.(Ez nem muszáj mert nincs nagy jelentősége az ízek kialakulásában)A wokot felmelegítjük egy kis vajat teszünk bele, belerakjuk a csirkemellcsíkokat, és megpirítjuk.Hozzáadjuk a feldarabolt gyümölcsöket, a konzerveset is, és öntünk hozzá a konzerv levéből egy picit.Fűszerezzük ,és összefőzzük.És végül beletesszük a beáztatott mazsolákat is,és így is egy pár percig főzzük.

Mi fokhagymás burgonyapürével ettük ,de lehet még főtt tésztával is. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése