Oldalak

2012. január 12., csütörtök

Görögdinnye szett -zsugorkából

A zsugorka egy átlátszó (de már lehet kapni áttetszőben ,fehérben, feketében...)  lap(kb.kartonlap vastagságú), amire ceruzával tudunk rajzolni, színes ceruzával kiszínezni, kivágni, majd sütőben kisütni.Sütés közben a hő hatására mintegy 45%- ára összezsugorodik, megvastagodik, megkeményedik.
Ilyen technikával készült a görögdinnye szettem:


Hozzávalók:
-zsugorfólia
-csiszolópapír
-színes ceruza
-olló

Mielőtt mindennek nekifognánk jól csiszoljuk meg a papír egyik felét (mindegy ,hogy melyiket)körkörösen ,mert csak így fog rá a színes ceruza.Ez a sütés után nem fog látszani.
A fülbevalóhoz rajzoljuk meg(a csiszolt felére) a görögdinnyeszeleteket.(Lyukat is sütés előtt csináljunk!!)Színezzük ki ,és vágjuk ki.
A medálhoz pedig körzővel csináljuk egy kört ,majd a belsejébe szintén dinnyeszeleteket, ezután a hátteret is színezzük ki.A lyukasztást itt se felejtsük ki!
Sütőben 150°C-on 8-10 percig süssük, úgy ,hogy a színezett felük felfelé legyen.Nem kell megijedni a sütés közben mindenféle alakváltozáson megy keresztül(összegyűrődik) ,de a végén kisimul.

Miután kisütöttük (én lekentem körömlakkal ,hogy fényes legyen) a fülbevalót szerelőkarika segítségével egy fülbevaló alkatrészhez rögzíthetjük.
Szerintem jól sikerült, hiszen Agancs koma mindig lenyúlja!! :P

Nagyítási arány:

3 megjegyzés:

 1. Júúj, egy ilyen medált esetleg lehetne rendelni? Adnék cserébe valamit.. komolyan mondtam, nagyon tetszik!!!!

  VálaszTörlés
 2. Háth..... persze :D!!
  Fülbevalóval?-vagy nélküle?

  VálaszTörlés
 3. Csak a medált, bőrszálra szeretném fűzni. Köszike!:)

  VálaszTörlés