Sok idő kellett ,hogy rávegyem Agancs komát, hogy csináljunk, az előtte lévő kudarc ellenére! Tudniillik amikor az előzőt csináltuk akkor nem tapadt össze a zabpehely... és amikor kisütöttük akkor sem állt össze (nem tudom biztos rossz volt a recept ): ) szóval mehetett az egész a kukába!
Ilyen lett az új:
A tuti recept:
-18 dkg margarin
-14 dkg méz
-25 dkg barna cukor (ennyi cukor és méz kell bele ,hogy összeálljon a zabpehellyel!)
-35 dkg zabpehely
-1 kiskanál őrölt fahéj
-8 dkg dió
- 5 dkg darált szezámmag
-ízlés szerint :mazsola, vagy bármilyen aszalt gyümölcsök
-mi tettünk bele: aszalt sárgabarackot, mazsolát ,és olyan diákcsemegét (tartalmaz:magok+aszalt gyümölcsök)
Elkészítés:
Kibélelünk egy kb. 25 cm hosszú 5 cm magas tepsit sütőpapírral.
Ezután a vajat teflonos lábasban felolvasztjuk, belekeverjük a mézet, majd ha sima akkor hozzáadjuk a barna cukrot is.
Előmelegítjük a sütőt (légkeverés 160 °C)
Kis lángon folyamatosan keverve 5 percig főzzük, amíg a cukor el nem olvad benne, majd 2-3 percre nagy lángra állítjuk hogy kicsit besűrűsödjön.
A tűzről lehúzzuk, és az összes hozzávalót belekeverjük , majd a kibélelt tepsibe rakjuk, kb 1- 1,5 cm vastagon, és forró vízbe mártott kanállat egyenletesen kisimítjuk.
Berakjuk a sütőbe ,és 15 percig sütjük.Egy 5 percet várunk, hogy kicsit dermedjen.(Nem kell sokat ,mert akkor nem lehet majd vágni) Vágódeszkára borítjuk (vagy tálcára), asütőpapírt lehúzzuk róla, és felvágjuk. A szélei mindenképpen a kukában végeznek, mert az nagyon kemény! :) Hagyjuk teljenes kihűlni ,és rakjuk fémdobozba.
Nagyon finom! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése