Oldalak

2012. augusztus 22., szerda

Répatorta fülbevaló

Ez is süthető gyurmából készült, de mivel két barátnőm kért ilyet, és magamnak is szerettem volna csinálni, így megcsináltam egy egész tortát:

Hozzávalók:
-barna,fehér,narancssárga ,és narancssárga süthetőgyurma
-tésztanyújtó gép (ezzel egyenletesen ki tudjuk lapítani, ha nincs akkor, egy pohár segítségével is kinyújthatjuk)

Elkészítés:
-Gyúrjunk a fehér színű gyurmából egy kisebb  kört, majd lapítsuk ki hogy a magassága olyan 1 mm legyen (tehát elég vékonyra! :)),és a sugara pedig  1,5 cm. Csináljuk meg még ezt 3-szor.

-Most a barna gyurma következik: egy kicsit nagyobb kört gyúrjunk és azt is lapítsuk ki, de annak a magassága 3 mm legyen, a sugara pedig szintén 1,5 cm.Rakjuk az 1. vékony fehér körre.
 (Nehéz pont ilyen méretűt csinálni, sőt lehetetlen elsőre, de ha túl nagy akkor vágjunk le belőle, gyúrjuk megint körré, és nézzük meg hogy most már jó-e, ha pedig túl kicsi akkor pedig adjunk hozzá még egy kis gyurmát, gyúrjuk körré ,és nézzük meg hogy jó-e. Macerás, de a végeredmény csodás lesz :D )

-Ezután a fehér gyurmából a 2. lapos kört rakjuk a barnára

-Csinálunk narancssárga gyurmából egy ugyanolyan nagyságú ,magasságú lapított kört mint a barnából. (Magasság:3mm, Sugár: 1,5 cm)

-Majd a fehér gyurmából rárakjuk a 3. lapot a narancssárga tetejére.

-Felvágjuk 10 részre. A fehér gyurmát ugyanolyan vékonyra kinyújtjuk ,mint a többit ,és a tortaszeletek oldalát egyenként bevonjuk vele.

-Legvégül a torta díszei kellenek :a répák.Csináljunk kis répákat, majd tegyük a tortaszeletek tetejére.(Hagyjunk helyet a zöld szárának) Vágjunk ki zöldből répaszárakat, és tegyük a répák felé. Egy kicsit még vízszintesen bevagdoshatjuk 3-4 helyen a répákat hogy olyan "répásak" legyenek, és KÉSZ.

-Sütés előtt szúrjuk beléjük a szerelőpálcákat, süssük ki, és rakjuk rá a fülbevaló kapcsot.

Most már ajándékozni is lehet!Azért jó hogy 5 pár van így meg, egy csapásra! :)
Mert ha meglátják a fülünkben akkor mindenki akar ilyet!


Ha nem szeretnétek vele bajlódni, mert nincs süthető gyurmátok, vagy nincs türelmetek hozzá megvehetitek a boltomban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése