Oldalak

2012. május 17., csütörtök

Túró Rudi fülbevaló

Igen ez is süthető gyurma! Ez lett az új mániám...
A többi gyurmás blogban is láttam túró rudikat, de én egy kicsit változtattam mindegyiken, és az eredmény:


Hozzávalók:
-Fehér, barna, piros süthető gyurma
-szerelőpálca
-fülbevaló alkatrész
-kinyomtatott pici túró rudi felirat

Elkészítés:
Fehér gyurmából egy fél centi vastagságú 2-2,5 centiméter hosszúságú hengert gyúrok.A barna gyurmából egy darabot nagyon vékonyka nyújtok, és bevonom vele a fehér hengert.



Így készen van a natúr túró rudi. Most jöhet a csomagolás: ismét a fehér gyurmán a sor, nyújtok belőle egy vékony téglalapot, és bevonom vele a túrórudimat,de csak a 3/4-éig és úgy hogy most az egyik végét is bevonom vele. Azt a véget amit fehérrel is bevontam, egy kicsit becsippentem, hogy olyan "csomagolásos" legyen.Azt a végét ahol pedig ki van nyitva a rudi egy kicsit fogpiszkálóval pöttyöket nyomogatok rá ,hogy szépítsem egy kicsit (Így olyan túrós lesz.)



Megint fehér gyurma jön kicsi téglalapokat gyártok (rövidebbik oldala kb. 0,4 cm, hosszabbik oldala 0,8 cm) és úgy ahogy a képen látjátok ráraktam, a hosszabbik oldalával a csomagolásra, hogy olyan "szétbontott" legyen.



Ezután már csak a pöttyök hiányoznak a csomagolásról ,és a felirat.A pöttyök értelemszerűek, a feliratot pedig kinyomtattam piciben, és csak a kisütés után ragasztottam rá decoupage ragasztóval.
Most már csak beleszúrom a szerelőpálcát ,és azzal együtt sütöm ki, majd összekapcsolom egy fülbevaló alkatrésszel.
Ez az eddigi kedvenc alkotásom ajánlom minden túrórudi kedvelőnek. Hamarosan készül hozzá a medál!  Mert a pöttyös az igazi! :)

2 megjegyzés:

  1. Hát, ez nagyon jó. Amilyen őrült túró rudi rajongó vagyok, tuti viselném. Én is imádom a pöttyös rudit, de a madártejeset kóstoltátok már http://minu.me/-tejblog ? nem tudok betelni vele

    VálaszTörlés
  2. Igen szerintem is finom! olyat is tudok készíteni! :)
    Hamarosan megnyitom a meska boltom, de addig is itt lehet rendelni! :)

    VálaszTörlés