Oldalak

2012. április 16., hétfő

Raffaello és bounty golyók

Ezeket a golyókat Agancsnak ,és a nővéremnek késztettem amikor a nővérem versenyén voltak, és már jöttek haza.Tehát úgy gondoltam meglepem őket, egy kis Raffaello golyóval, mert ilyet már a barátnőmnél ettem, és nagyon ízlett, és mivel Letti egyik kedvenc bonbonja a raffaello, jó választás lesz. Hát végül nem a szerint a recept szerint csináltam ,amilyet a barátnőmnél ettem, mivel abban tejpor volt, és én tejpor nélkülit akartam csinálni, kutakodtam a neten, és végül megtaláltam ...

...ezt a receptet:
3 ek. liszt
5 ek. cukor
1 cs vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg Rama
250 g kókuszreszelék + a forgatáshoz
egész mandula
A bounty golyóhoz:
olvasztott csoki

  Elkészítés:
Keverjük össze a cukrokat a liszttel, majd öntsük hozzá a tejet, és keverjük csomómentesre.Folyamatos keverés mellett keverjük sűrű puding állagú krémmé. (kb.7-10 perc keverés mellett lesz meg ez a sűrűség)
Ha elkészült keverjük bele az olvasztott margarint, és a kókuszreszeléket, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűltek akkor formázzunk belőlük golyót (kb. olyan méretűt ,mint az igazi raffaello bonbon), és tegyünk a közepükbe 1-1 szem mandulát.
És most, mitől lesz bounty golyó?
Attól ,hogy a golyókat elfeleztem, és az egyik felét nem kókuszreszelékbe forgattam, hanem csokiba mártottam :) tisztára olyan lett ,mint a bounty :D

Tehát, hogyha raffaello golyót szeretnénk csinálni akkor kókuszreszelékbe forgatjuk, ha bounty golyót akkor pedig csokiba.

1 megjegyzés: