Oldalak

2012. április 6., péntek

Újabb főzőcske

Ez most nem volt olyan nagy főzés, mint a múlt héten, de ez is nagyon klassz volt. Kisribizli kapott sok-sok-sok medvehagymát, úgyhogy nem volt kérdés ,hogy milyen alapanyagból kell sütnünk.
Mindketten kiszemeltük Egycsipet medvehagymás csigáit tehát ez lett az egyik "kiválasztott".
A másik pedig Pocak panna zöld smoothie-a lett.

Medvehagymás csiga:


Hozzávalók:
 tésztához:
2 nagyobb méretű (L-es) tojás sárgája
10 dkg tejföl
 ~2,2 dl tej,
2 teáskanál só,
15 dkg rétesliszt, 20 dkg finom liszt, 15 dkg graham liszt (+még egy kevés, ha szükséges),
1 csomag instant élesztő (vagy 2-2,5 dkg friss),
1 teáskanál cukor
 ~20 dkg medvehagymás vaj (vagy 20 dkg puha vaj+egy csokor medvehagyma felaprítva);
  szóráshoz:20 dkg reszelt sajt

Tehát ez az alap recept.Nálunk az a harci helyzet volt, hogy nem kaptak Kisribizliék graham lisztet, úgyhogy 20 g rétesliszttel, és 30 g graham liszttel csináltuk a tésztát.Valamint közös megállapodás szerint nem kevertük bele a tésztába a medvehagymás vajat, hanem rákentük a tésztára ,rászórtuk a sajtot feltekertük, és úgy sütöttük.
Na,de akkor ,hogy is csináltuk:
Beledobtuk az összes hozzávalót a kenyérsütő gépbe (beledobtunk volna mindent ,ha meglett volna a dagasztólapátja a gépnek, valószínűleg a múltkori kenyérben maradt ,és kisribizliék kidobták :D Tehát jött a B terv:el kellett kérni kisribizli anyukájától az ő kenyérsütőét.Még jó ,hogy ilyen közel lakik :P), és megvártunk ,amíg megdagasztja, megkeleszti (addig megcsináltuk a smoothie-t) Amikor készen lett vele a gép (olyan jól megdagasztotta egészen más mint amikor kézzel csináljuk.Nekem is kell egy ilyen :))kiborítottuk a tésztát,(kihorgásztuk a dagasztólapátot), és kinyújtottuk 3-4 mm-esre.Ezután erre rákentük a medvehgymás vajat, és rá a reszelt sajt.Majd összetekertük, felvágtunk, és mehettek a sütőbe (190 fok légkeverés, kb.15-17 perc) A vaj egy kicsit kicsordogált,és ettől lett olyan finom (2.alkalommal sajtkrémbe kevertük a medvehagymát,és úgy kentük rá a tésztára, de a többségnek a vajas jobban ízlett :))


A híres zöld smoothie:
 Hát igen ez a szép kis zöld smoothie-nk. Először nem tudtam mi az a smoothie, ezért nektek is leírom ,hogy képben legyetek:
A smoothie Amerikából származó, Nyugat-Európában már jó ideje nagy kedveltségnek örvendő, ital ami gyülölcs alapú ,krémes, eredetileg gyümölcsből, gyümölcsléből és aprított jégből készült, de ma már egyéb változatai is elterjedtek pl.van ami tejjel, esetleg alkohollal készül.

 hozzávalók:
(2 személyre)
-1/2 érett banán
-1/4 érett ananász
-2 dkg spenót
-2 dl hideg zöld tea

Elkészítés:
Felforralunk kb. fél liter vizet ,beledobjuk a spenótot, 2 percig így hagyjuk ,majd jól leszűrjük. (Elvileg így egy kicsit édesebb lesz ettől a spenót.) Majd ezután beledobunk mindent a turmixgépbe, és összeturmixoljuk .Lehűtve fogyasszuk!!

Amúgy, szerintem nagyon finom volt, nem lehetett benne a spenótot érezni, szerintem csak a színe miatt kell.Csupa egészség! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése