Oldalak

2012. április 19., csütörtök

Muffinos szett süthető gyurmából

Igen nagyon fincsin hangzik! De ez most nem ehető pedig tényleg megsütöttem, de csak süthető gyurmából. A fülbevaló ,és a nyaklánc alkotnak egy szettet, de csináltam mellé egy gyűrűt is.
Akik először csinálják ajánlom, hogy a medállal kezdjék, mert az a legnagyobb, és a viszonylag legkönnyebben elkészíthető. (igaz ,én se azzal kezdtem ,de...... az mellékes..)    (;


Amire szükségünk lesz:
-barna süthető gyurma
- piros,lila,kék,vagy rózsaszín süthető gyurma
-egy kis zöld süthető gyurma
-kés
-gyurmázó alátét vagy valami rajztábla vagy üveglap

- szerelőpálca  (a medálhoz)
-bedugós fülbevaló alkatrész  (a fülihez)
-gyűrű alap  (a gyűrűhöz)

Elkészítés: (A medál )
Fogjunk egy darabka világosbarna gyurmát, és lapítsuk ki, jó vékonyra (kb.1-1.5 mm-es re). Ezután vágjunk ki belőle egy 1,3cm szélességű 1,1-1,2 cm hosszúságú téglalapot.Ha ezzel megvagyunk egy kicsit hosszában befelé vágjunk le belőle ,hogy ilyesmi alakzatot kapjunk:

Középen egy kicsit késsel karcoljunk bele egy vonalat, majd a másik két oldaláról is, ahogy a képen látjátok.
Most bármilyen színű fimoból (ami illik a világosbarnához) gyúrjatok egy kis vékony "kígyót" majd egy kicsit lapítsátok ki ,hogy  kb. fél cm-es legyen.


Vágjátok le a felesleget, és egy kicsit igazítsátok meg. Majd ugyanabból a kígyóból, kb. fél cm-rel az előző rétegtől, ennek a tetejéhez igazítsunk egy másik adagot.
Most jön a muffinunk teteje.Csináljunk egy 1 cm-es magasságú háromszöget (hmm.. most tanultuk matekból a háromszög magasságát :P) aminek a végét egy kicsit hajlítsuk balra, majd helyezzük a tetejére.
Innentől kezdve bármit dekorálhatunk rá pl. kis bogyókat ,cseresznyét...
 

Most már szerintem ti is kitaláltátok, hogyha fülbevalót, vagy gyűrűt szeretnétek csinálni, akkor egyszerűen kisebbet kell készíteni, de az sokkal nehezebb :) hajrá!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése