Oldalak

2013. június 23., vasárnap

Zöldséges bulgur

Kisribizli biztatására én is jelentkeztem a blogkóstolóra.Amikor jelentkeztem, rögtön vártam már a sorsolást végül a tündérkonyha jutott nekem.
Hosszas nézegetés után a zöldséges bulgur mellet döntöttem, mert volt otthon bulgur, és gyorsan, kellett valami köretet készítenem.Nagyon tetszettek a sütik is ,de most én direkt más akartam.(A tiramisu golyókat tuti megcsinálom valamikor még! :)   )

Nem valami nehéz elkészíteni (az a jó), de nagyon finom. Nem kell hozzá más, csak bulgur, és zöldség.
A bulgurt ugyanúgy készítettem el ahogy a rizst. (Nem tudom én mennyit,de Tünde fél csészét írt) bulgurt egy kis olívaolajon megpirítottam, sóztam, és felöntöttem kétszer annyi vízzel. Majd felforraltam, lekapcsoltam a tűzhelyet, és lefedtem.
A zöldséget Tünde serpenyőben párolta-pirította, én azt a pároló "kosárkámban" csináltam. Nagyon jó találmány, csak kell egy lábas, abba belerakjuk a pároló fémkosarat (a kosárba a zöldségeket), és forró vizet öntünk alá ,majd addig főzzük, amíg megpuhul.
Ha kész a zöldség, és a bulgur is ,a kettőt összeforgatjuk, és még egy picit fűszerezhetjük. (Én fűszersót használtam.)

Elég gyorsan megvan ,finom köret, de majd egyszer úgyis megcsinálom, hogy csirkét rakok bele,és tökéletes egytálétel lesz akkor!
Én is is véghajrában tettem fel a blogra, bocsi... legközelebb, majd gyorsabb leszek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése