Oldalak

2012. október 7., vasárnap

Fánk fülbevaló-süthető gyurmából

Igen ,ez az a bizonyos színes cukormázas fánk, amit a rendőrök esznek a filmekben. Süthető gyurmából készült, igazából egy fánkos pólómhoz (mondom nem azért mert annyira szeretem, hanem mert a fánkos pólóm és a fülbevalóm tök szupin néz ki :P), de már ketten is kértek tőlem azóta.
Az előző fánkos fülbevaló nem tetszett annyira ,mert a cukorka nem volt rajta olyan valódi, úgyhogy amikor kértek tőlem akkor ilyen született:



Hozzávalók:
-barna, rózsaszín, vagy mályva , és minél több színes süthtő gyurma
-szerelő pálca
-fülbevaló kapocs

Elkészítés:
Most részletesebben leírom a fánk készítését, mert eszembe jutott ,hogy ha már megmutatom az újratöltött fánkváltozatot, akkor képeket is mellékeljek a készítés folyamatáról. .)

1.Gyúrunk egy kisebb golyót, és kilapítjuk.
2.Fogunk egy szívószálat, és a közepébe szúrjuk.


3.Elővesszük a mályva színű gyurmát, és kinyújtjuk nagyon vékonyra.
4.Olyan vágásokat ejtünk rajta ahogy a képen látszik. Ezután felhelyezzük a fánk alapra, és egy kicsit még (ha kell) igazítunk rajta.


5.A színes gyurmákat nagyon vékony kígyókká sodorjuk, és kis darabokat levágunk belőlük, majd a cukormázas fánkra nyomkodjuk óvatosan.


6.Ezt az egészet megcsináljuk még egyszer, és ha készen van mind a kettő akkor szúrnk beléjük 1-1 szerelőpálcát, és kisütjük.
7.Felszereljük rá a szerelőpálcát, ÉS MEGVAGYUNK vele! Vigyázat nagyon kapós!!!



2 megjegyzés:

  1. Olyan szép, olyan ennivalóan finom :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    A neten találtam az oldaladat és úgy látom értesz az égethető gyurmához. :) Nagyon szép munkáid vannak!! ;-)

    Én épp az előbb próbáltam először ezt az anyagot. Szépen megcsináltam a gyurmakarikákat, kb 7-8 mm vastagok voltak, és 10 centis hasábból formáltam őket gyűrű alakúvá.

    Na mármost beraktam őket sütni. Az van a zacsijukra írva hogy max 110 fokon, 30 percig.
    Azt már egy ideje sejtem hogy a sütőnk nincs a toppon, ezért csak 75 fokra tettem be, alul-felül sütésre, és ránéztem az 5. percnél, a 10.-nél, és a 15.-nél még nem tartott, amikor kigyulladtak a gyurmák!!! :)

    Szerinted a sütő a hibás? Na de ennyire nem lehet sz*r hogy 75 fokon 12 perc alatt szénné égette a gyurmákat....hisz sütiket sütök vele, és bár nem jó, de nem ennyire rossz. Egyszerűen nem értem........
    FIMO márkájú gyurmát használtam.

    Válaszodat nagyon megköszönöm!!

    Üdv:

    --
    Eszter

    VálaszTörlés