Oldalak

2012. október 16., kedd

Boci keksz

Igen az a bizonyos boci keksz... Kb. senki nem hallott róla pedig olyan finom. Két hosszúkás keksz között boci csoki! hmmm Mindenki szereti a családban, ezért gondoltam, miért nem lehetne házilag is megcsinálni? De lehet csak a keksz nem lesz ugyan olyan de nembaj!mert isteni....


Hozzávalók:
A "háztartási" kekszhez
60 dkg liszt
12 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 ek.házi vaníliás cukor)
2dl tejföl

A töltelékhez:
3 tábla boci csoki

Elkészítés:
Az összes hozzávalót összegyúrjuk, és a kapott masszát 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk, majd derelyeszaggatóval tetszőleges nagyságú téglalapokat szaggatunk ki.(Lehetőleg egyforma nagyságúak legyenek.)Villával megszúrkáljuk ,és sütőpapíros tepsiben 180 ° C-os sütőben megsütjük. Nem kell nagyon megsütni, világos legyen! (Ha szeretnénk hogy puhább legyen akkor 1-2 napig fémdobozban kell tartani és megpuhul) :)
Kicsit káosz lesz a kekszek között, de próbáljunk meg összeválogatni az egyformákat!

Amikor az utolsó adag kekszek sülnek, darabokra tördeljük a csokit, és gőz fölött megolvasztjuk. (Ne rakjunk bele margarint,  olajat vagy vajat, mert akkor nem fog megszilárdulni a későbbiekben.) Összeragasztunk 2 kekszet ,és megvárjuk amíg megszilárdul a csoki.
 Nagy kísértés!!! :P

És, hogyha jól csináltuk akkor olyan finom bocikekszünk lesz, mint amit árulnak a boltban, vagy még finomabb!!


1 megjegyzés:

  1. Olyan az íze mint az eredetinek, de még annál is sokkal finomabb!

    VálaszTörlés