Oldalak

2011. december 12., hétfő

Tuti mézeskalács recept :D

Mivel közeleg a karácsony Agancs komával úgy gondoltuk csinálunk egy kis mézeskalácsot.(Annak ellenére ,hogy minden évben amikor csináltunk a 2. nap már beletört a fogunk:-D)Ezért olyan receptet kerestem ami puha is marad!!


Találtam is csak egy kicsit átjavítottam:

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg
  • 2 kk. őrölt fahéj
  • 2-3 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 4 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot, a fahéjat és a szódabikarbónát összekeverjük. A mézben felolvasztjuk a margarint, majd a fűszerekkel elkevert liszthez öntjük, és beleütünk 1 tojást. A kapott lágy tésztát tálba tesszük, többször körbefolpackozzuk, és szobahőmérsékleten! egy napig állni hagyjuk. Másnap 4 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a tetejét megkenjük tojással és megsütjük.
Cukormáz.:
10 dkg porcukor +1cs. vaníliás cukor+1 tojásfehérje



Nagyon finom!És omlósz! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése