Oldalak

2013. augusztus 16., péntek

10.Blogkóstoló- Fűszeres húsgolyók hideg curryszószban

A blogkóstoló egy "játék" a gasztrobloggerek között, amelynek az a lényege, hogy minden fordulóban egy kisorsolt blogról kell sütni-vagy főzni valamit. A 10. blogkóstoló háziasszonya Kisildi volt, és engem az a nagy megtiszteltetés ért, hogy az ő blogjából főzhettem.
A játéknak ugyan letelt már a határideje (Szlovéniában voltunk ,és én nem néztem lőtte a határidőt, de erről majd később ), de elméletileg utólag pótolható. Kisildi ezt írta az összefoglalóban, úgyhogy nagyon örülök : D
Tehát az én választottam: a recept egy indiaias fűszerezésű húsgolyók, hideg curryszósszal.


Hozzávalók:
-50 dkg darált hús                                           A curryszószhoz:
-1 tojás                                                           -1 nagy fej vöröshagyma
-3 ek. zsemlemorzsa                                        -1 babérlevél
-3 ek. kölespehely/ zsemlemorzsa                    -fél citrom leve
én fél bögre szóját használtam                          -fél deciliter víz (vagy bor)
-1 kiskanálnyi graham masala                           -2 kiskanálnyi currypor
-1 kiskanálnyi őrölt szegfűszeg                         -1 evőkanálnyi sárgabaracklekvár
-1 kiskanálnyi őrölt fahéj                                 -só és bors
-1 kiskanálnyi őrölt köménymag                      -150 g natúr joghurt
-1 kiskanálnyi kurkuma                                   -2 evőkanálnyi majonéz
-ízlés szerint só- és bors

-Hempergetéshez: kukoricaliszt

Elkészítés:
Az elkészítése roppant egyszerű.
Először a curryszószt készítem el.A felaprított vöröshagymát pár kanál olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a babérlevelet, a fél citrom levét, fél deci vizet, 2 kiskanálnyi curryport, 1 evőkanálnyi sárgabaracklekvárt. Sózom, borsozom. Ha már egy kicsit állt, kiveszem belőle a babérlevelet, és botmixerrel összepürésítem. Legvégül hozzákeverek egy kis doboz natúr joghurtot, és 2 evőkanál majonézt.
Jól kihűtöttem!

A húsgolyókhoz a szójagranulátumot beáztatom annyi langyos vízben amennyi ellepte, majd kb.8-10 perc állás után kinyomkodom, és minden más hozzávalót hozzákeverek.
Kis golyókat formálok belőle, és kukoricalisztben hempergetem meg, és olajban kisütöm.

Párolt rizzsel ettük, és a curryszósszal nyakon öntöttük a husikat.A nagyon finom ,laktató kaja, isteni fűszerezéssel. A curryszószt csak úgy magában is simán elkanalaznám! Szuperül illet a rizshez.
 Mindezt Kisribizli is bizonyíthatja, ugyanis vittem neki kóstolót. Jut eszembe elfelejtettem elkérni a 990 forintot az ebédért, amelyhez hozzátartozott a házhozszállítás is! : D

4 megjegyzés:

  1. igen-igen, bizonyítom, isteni finom volt az ebéd, bár azt hittem 450.- mint minden Szlovéniában.. hát nem tanultál semmit az 1 hét alatt, kisbarátnőm? ;)

    VálaszTörlés
  2. ja, és naggyon jó lett ez a kép!!!!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Igen az ebéd 450.-, szállítással együtt 990.- :)

    VálaszTörlés
  4. Imádom a curryt! Nagyon jól néznek ki ezek a golyók!:)

    VálaszTörlés