Oldalak

2012. június 14., csütörtök

Bárány süthető gyurmából

Lassan megnyitom a meska boltom, a süthetőgyurmás ékszereimmel! Már volt megrendelésem, és a megrendelőnek ez a barika nagyon tetszett, úgyhogy kért is. Nekem is  tetszik, (ez az egyik kedvencem) ,és szerintem Agancsnak is (csak nem meri bevallani :) ) ,mert folyton lecsórja! :P


Hozzávalók:
-fehér, bőrszínű, fekete (nem olyan fontos a fekete, mert csak a szemgolyóhoz kell, és akkor ha nincs azt sütés után festeni is lehet) és lila süthető gyurma
-szerelőpálca
-kúposfogó
-lánc


Elkészítés:
Először is gyúrok bőrszínűből (vagy fehérből, )egy gombócot, és bevonom apró gombócokkal, mint a bárány szőre. Csinálok bőrszínűből 4 egyforma méretű golyót, és ahogy a képen látható ,felhelyezem a bari testére.

Aztán jöhetnek a fülek: két kis fehér gombócot gyúrok, azokat ovális alakúra formálom, és jól kilapítom. Ugyanezt megcsinálom csak egy kicsit kisebb bőrszínű gombóccal, és a kettőt egymásra tapasztom.


Most egy nagyobb gombócot csinálok, és azt is ovális alakúra formálom, de most nem lapítom ki: ez lesz a feje a bárányomnak.Csinálok szemet is ,és ráragasztom. A füleket is ráragasztom.
Ezután a fejére is nyomkodok golyókat, "hajnak ". Most már csak egy kis masnit csinálok a fejére: egy kis téglalapot csinálok aminek a közepénél kétoldalt egy kicsit levágok, és a közepére a kis összenyomott golyót tapasztok.

Ezt is ráteszem a fejére, kicsit féloldalasan.
Beleszúrom a szerelőpálcát (átszúrjuk szegény bárányon :(    :D )és mehet a sütőbe.
Most már csak fel kell szerelni a nyakláncra És KÉSZ!

1 megjegyzés: