Be kell hoznom a lemaradásaimat! A felvételi minden időmet lekötötte eddig!!! Most már hogy vége (már csak a szóbelik vannak :( )
Az utolsó pillanatban megvan a januári befőzés. Ebben a hónapban csináltam már kivi lekvárt, narancs lekvárt, csak ezek a bejegyzések már fennt vannak a blogon, és én valami újat szerettem volna.
Úgy jött az ötlet, hogy a zöldségesnél volt 100 ft- ért kicsit hibás alma (csak a külseje volt hibás ,a belseje nagyon szép és finom :P ) Vettünk rögtön 2 kg-t. Gondolkoztam ,mivel lehetne párosítani, és egyszer csak megakadt a szemem 2 konzerv ananászon. A tökéletes páros!
Hozzávalók:
kb. 1,5 kg alma megpucolva ,felkockázva
2 db ananászkonzerv
1 ek. dzsemfix (a dzsemfixben van tartósítószer csak azért tettem bele)
200 g cukor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, felkockázzunk. Az ananászt is kisebb kockákra vágjuk, és 1 konzervnek a levét is beletesszük. Addig főzzük ,amíg meg nem puhul az alma, majd beletesszük a cukrot, és a dzsemfixet. Szükség szerint egy kicsit turmixoljuk össze, én most direkt egy kicsit darabosra akartam hagyni.
Csírátlanított üvegekbe szedjük ,majd bebugyoláljuk őket.
Másnap megkóstoljuk (házi kalácson ! :) ) és a trópusokon érezzük magunkat! Olyan fincsi ez a páros :P
Jaaaa és meg kell mondanom ez a 100. bejegyzés, igy több mint egy év alatt, kritikus hónapokkal, időhiányban, de megvan.. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése