Oldalak

2013. január 28., hétfő

Aszaltszilva leves

Furán hangzik, nem mondom, hogy nem féltem először tőle, de próba-szerencse...
Blikk extra receptesfüzetben láttam, és olyan hívogató volt. Hát megcsináltam és boldogan kijelenthetem ,hogy ez lett a leveses rangsor első helyezettje.



A képen nem látszik milyen finom (sőt a képen elég hányásszerű) de nem az a lényeg!

Hozzávalók:
200 g aszalt szilva
100 ml tejszín
950 ml víz
2 ek. méz + ízlés szerint barnacukor
40 g kukoricaliszt
2 db egész fahéj
4 db egész szegfűszeg

Elkészítés:
A szilvát aprítsuk fel, és tegyük fel 950 ml vízbe főni. Ízesítésképpen tegyük bele a fahéjrudakat, és a szegfűszegeket.Várjuk meg míg felforr, és közben készítsük el a tejszínből és a kukoricalisztből a habarást (fontos hogy kukoricaliszt legyen ,mert az jobban sűrít, mint a búzaliszt) .
Sűrítsük be a levest (hűtőben álláskor még sűrűsödik), tegyük bele a mézet, és az ízlés szerinti barnacukrot, és turmixoljuk össze.Turmixolás előtt vegyük ki a fűszereket. (Botmixerrel a legjobb.)

Hűtsük le és összetördelt háztartási keksszel tálaljuk úgy a legfinomabb. (Ez házi találmány :P)
Az íze a keksszel olyan finom hogy az csak na! Mindenképpen ki kell próbálni!
 

1 megjegyzés: