Furán hangzik, nem mondom, hogy nem féltem először tőle, de próba-szerencse...
Blikk extra receptesfüzetben láttam, és olyan hívogató volt. Hát megcsináltam és boldogan kijelenthetem ,hogy ez lett a leveses rangsor első helyezettje.
A képen nem látszik milyen finom (sőt a képen elég hányásszerű) de nem az a
lényeg!
Hozzávalók:
200 g aszalt szilva
100 ml tejszín
950 ml víz
2 ek. méz + ízlés szerint barnacukor
40 g kukoricaliszt
2 db egész fahéj
4 db egész szegfűszeg
Elkészítés:
A szilvát aprítsuk fel, és tegyük fel 950 ml vízbe főni. Ízesítésképpen
tegyük bele a fahéjrudakat, és a szegfűszegeket.Várjuk meg míg felforr, és
közben készítsük el a tejszínből és a kukoricalisztből a habarást (fontos hogy
kukoricaliszt legyen ,mert az jobban sűrít, mint a búzaliszt) .
Sűrítsük be a levest (hűtőben álláskor még sűrűsödik), tegyük bele a mézet,
és az ízlés szerinti barnacukrot, és turmixoljuk össze.Turmixolás előtt vegyük
ki a fűszereket. (Botmixerrel a legjobb.)
Hűtsük le és összetördelt háztartási keksszel tálaljuk úgy a legfinomabb.
(Ez házi találmány :P)
Az íze a keksszel olyan finom hogy az csak na! Mindenképpen ki kell
próbálni!
hűű, mindenképpen.. már nagyon vártam egy új bejegyzést! :)
VálaszTörlés