Oldalak

2012. április 24., kedd

Kínai csípős-édes-savanyú csirke WOKBAN

Hmm..... igen ez az egyik kedvenc receptem! Kisribizlitől van (lapra leírta, mert gondolta ,hogy biztos ízleni fog, hát igen ezt eltalálta), és mivel ő nem tette még fel a blogjára a beleegyezésével feltettem én! :)
Tényleg ahogy a nevében van  csípős-egy picit a chillipaprikától, mégis édes-a mangótól, és a kis méztől ,és savanyú-a vegyes zöldségkonzervtől. NAGGYONN FINOM! :)


Hozzávalók: (4 személyre)
-2 csirkemellfilé (700g)
-1 doboz szeletelt gombakonzerv (170g)
-1 üveg oriental salad thai stile ázsiai vegyes zöldség (Lidlbe lehet kapni)
-1 mangó
-1 chilli paprika
-méz (ízlés szerint)
-szójaszósz
-1 bögre rizs

Elkészítés:
A husit kockákra vágom megsózom megborsozom, majd egy kis olívaolajon puhára párolom.A mangót is felkockázom (vigyázat a közepén van egy nagy lapos mag ! :) ) hozzáteszem a husihoz. Ezután a vegyes zöldséget, és a gombát is hozzáöntöm. A chillipaprikát feldarabolom, majd beledobom a husi-mangó-gomba-vegyes zöldség keverékébe. Ízlés szerint hozzáöntök még egy kis mézet, majd egy kicsit felteszem közepes lángra.
Eközben a rizst puhára párolom, összekeverem a húsos keverékkel ,és egy kicsit még párolok rajta ( kb. 3 percig) Tálalás előtt hozzáöntök egy kis szójaszószt, és megkevergetem.

UI:A képen nem a Lidl-ös ázsiai zöldségkeverékkel van csinálva, mert akkor nem találtuk :) hanem fagyasztott thai zöldségkeverékkel .A fagyasztott zöldséggel is finom, de a Lidl-ös zöldséggel még finomabb! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése