Hát igen a nagy kritikus APA!
A kekszemre azt mondja túl száraz, puhábbnak kellene lennie....-istenem a keksz nem ropogós! Amikor fahéjas kalácsot csinálok azt mondja, hogy ő úgy enne már egy kis fahéjas csigát, amikor pedig fahéjas csigát csinálok akkor meg ránk marad !!:) Amikor mákos sütit csinálok (mert nagyon szereti a mákos sütiket) akkor azt mondja ,hogy már tele van a búrája a mákkal, amikor pedig újfajta dolgokat csinálok akkor ő mákos sütit akar enni.
Jajjjjj ,de szerencsére ezt mondta, miután jött ki újabb adagot szedni: "hogy ez nagyon finom ,első osztályú!", úgyhogy még fogok ilyet a közeljövőben csinálni!
Hozzávalók:
-3 tojás
-csipet só
-5 dkg vaj
-1,5 evőkanál kristálycukor
-16 dkg liszt
-4 dl tej
-2 evőkanál olaj
-1 narancs reszelt héja
a töltelékhez:
10-15 dkg reszelt étcsoki
kevés kristálycukor
1 narancs reszelt héja
A töltelékhez lereszeljük a csokit, a narancshéjat, és belekeverünk egy kevés kristálycukrot (kb.6-8 teáskanállal).
Ezután a palacsintatésztát keverjük be: kettéválasztjuk a tojásokat ,a fehérjét egy csipet sóval, és egy csipetnyi cukorral, kemény habbá verjük, a sárgáját, pedig habosra keverjük a vajjal meg a cukorral, aztán hozzáadjuk a tejet, a lisztet ,az olajat, és a reszelt narancshéjat. Végül a tojássárgájás keverékbe beleforgatjuk óvatosan a habot, hogy ne törjön (na ez az ami nekem sosem sikerül :) )
És most elő a palacsintasütővel! Kis olaj bele , megvárjuk amíg felforrósodik, és eloszlatunk benne 1 merőkanálnyi masszát, úgy hogy az átlagosnál vastagabb legyen, és kb. 3 perig sütjük (addig kell sütni közepes lángon, amíg nem lesz már ragacsos a teteje !) a palacsintának ,csak az egyik oldalát!!
Ezután egy tűzálló tálba csúsztatjuk a palacsintát (amit be lehet majd tenni a sütőbe is ), és a felső ,nem megsütött oldalát megszórjuk a csokis reszelékkel.
Az összes többi palacsintával így járunk el kivéve a utolsóval, mert azt a sült oldalával felfelé borítjuk a "palacsintatortánkra".
170 ° C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, majd még forrón a tetejét megszórjuk a csokival, és melegen tálaljuk.
Szerintem nagyon jó ,de majd legközelebb megpróbálok valami mást közé tenni :) Nem is maradt belőle pedig még pár emberrel meg akartam kóstoltatni. De nembaj, majd legközelebb! :D
A recept a Kifőztük januári számában jelent meg!
Hű, ez jól néz ki, feltétlenül kipróbáljuk! :)
VálaszTörlés