Ilyenek lettek:
Szóval mi vettünk fél kilót.Hát azt kell ,hogy mondjam ,hogy nagyon kevés jó lett belőle, tehát vagy nagyon olcsón vettük, vagy nagyon keveset. Na mindegy...
Térjünk a lényegre, hogy hogyan csináltam:
Először is bevágtam a gesztenyék domború felét 3 helyen.Kettőt vízszintesen ,párhuzamosan,és egyet rájuk merőlegesen.(Tudom nagyon pepecs munka főleg ,ha az ember egyedül csinálja, de szerencsére Agancs segített :D)
Majd beáztatjuk őket egy pár órára vízbe (legjobb ,ha 1 estét áll).
Ha már letelt az ázási idő, akkor előmelegítem a sütőt a legmagasabb fokozatra (220 °C-on sültek nekünk a max. előtt egy kicsivel), belerakom őket a tepsibe, szépen egymás mellé ,és egy kis vizet öntök a tepsibe (ez akkor igazán fontos ha csak néhány órát álltak a vízben), és kb. 20-25 percig sütöm őket. Akkor jók ,ha a héjuk besötétedett, és a vágás mentén felkunkorodott.
Langyosan a legjobb! :)
Sajnos a képen is látszik, hogy sok rossz lett. Azok amelyek a héj eltávolításakor nem ilyen szép sárgák, akkor azok mehetnek a kukába.
Rossz gesztenye: Jó gesztenyék:
Fincsi.. megint kedvet kaptam!:))
VálaszTörlés