Oldalak

2012. március 6., kedd

Letti kedvence avagy citromos süti

Ez a süti a nővérem kedvence, ezért is ilyen csináltunk a bulijára. Egyrészt azért készült, mert ugye ez a kedvence, és születésnapja volt, másrészt,mert már vagy 2 hónapja rágja a fülünket, hogy : Csinááálllllllljatoook citromoooooss sütiiiiiitt! 
  Úgyhogy csináltunk:


Hozzávalók:
-2 csomag babapiskóta
-250 ml habtejszín (felveréséhez 1 tk. cukor)
-fél pohár tejföl
-1,5 citrom leve (díszítéshez a héjuk)
-3 ek. cukor
A babapiskóta forgatásához:
-Langyos cukrozott tej


Elkészítés:
Fogjuk a habtejszínt beleöntjük egy tálba, belerakunk 1 teáskanál cukrot, és félkeményre felverjük robotgéppel. Fakanállal beledolgozunk egy fél pohár tejfölt, 1,5 citrom levét (a héját lereszelem, és félrerakom), és 3 ek.cukrot.
A babapiskótákat beleforgatom a picit cukrozott tejbe, és téglalap alakú jénai tálba rakom. De nem akárhogy! :) Olyasmi módszerrel ,mint a tiramisut.
Lerakok egy sor tejbe forgatott babapiskótát, rá megy  a tejszínes-tejfölös-citromos-cukros hab fele.
Ellentétes irányban (rá merőlegesen) rakom a másik sor tejbe forgatott piskótát, és rá megy a citromos-habos trutyi másik fele.
Szépen elegyengetem, és rászórom a félrerakott citromhéjat. Hűtőbe rakom, kb.1 órára, hogy összeérjenek az ízek ,és ,mert hidegen jobb!
Nyáron nagyon jó ,hogy hideg, és citromos, meg minden! de azért télen-tavasszal esetleg ősszel vagy bármikor is nagyon finom! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése